ETNOARKEOLOGI DI MALAYSIA: CERMINAN BUDAYA MATERIAL MASYARAKAT PERIBUMI - Hamid Mohd Isa; Nasha Rodziadi Khaw; Nazarudin Zainun (Penerbit UTHM, 2018)
Buku ini merupakan satu kompilasi hasil kajian terkini yang dilakukan oleh para pengkaji arkeologi, etnografi, antropologi dan etnoarkeologi berkaitan aspek teknologi, kesenian, pola penempatan, adaptasi alam dan sosioekonomi masyarakat peribumi, yang dicerminkan dalam kebudayaan material mereka.