KEMBARA DIBUMI ILAHI TRANS CBL - A Seman, Rizal; Abu Seman, Noor Aslinda (Penerbit UTHM, 2025)
Karya ini bukan sekadar sebuah buku, tetapi sebuah pengembaraan yang membawa pembaca melalui landskap alam semula jadi yang menakjubkan di Ulu Dungun, Terengganu. Saya teruja dengan penghayatan penulis terhadap keindahan alam yang memukau dan pengalamannya dalam menghadapi cabaran serta onak dalam ekspedisi tersebut. “Kembara di Bumi Ilahi” bukan sekadar sebuah siri pengembaraan, tetapi juga sebuah perjalanan rohani yang mendalam. Melalui kata-kata yang penuh makna, penulis telah berjaya menyentuh hati pembaca dan mengajak mereka untuk mengingati Sang Pencipta yang Maha Esa.