MENONGKAH ARUS COVID-19 CABARAN PENGURUSAN AKADEMIK - Salimon, Sazelina; Abdul Rahman, Ismail (2020)
Penulisan buku ini adalah berdasarkan pengalaman sebenar yang dilalui oleh penulis-penulis yang turut terlibat secara langsung bergading usaha bersama-sama kepimpinan UTHM dalam menangani isu COVID-19 di UTHM. Buku ini dihasilkan dengan tujuan untuk merekodkan isu dan cabaran yang dihadapi dalam mendepani wabak COVID-19, khusus dari perspektif akademik di UTHM. Kita semua sedar bahawa penularan COVID-19 merupakan satu peristiwa yang tidak dijangka dan ramai yang terperangkap dalam situasi tersebut. Oleh itu, diharapkan dengan adanya buku ini akan dapat sedikit sebanyak menjadi rujukan dalam menghadapi situasi seumpama ini dan menjadikan kita lebih bersedia terutamanya dalam pelaksanaan pembelajaran dan pengajaran (PdP) di institusi pengajian tinggi.