TEKNOLOGI PEMBINAAN JALAN RAYA - A RAHMAN, NOOR KHAZANAH (2024)
Buku ini boleh dijadikan rujukan kepada pelajar diperingkat sijil, diploma dan sarjana muda, jurutera awam, kontraktor dan orang awam yang berminat untuk mendalami pengetahuan berkaitan pembinaan jalan raya. Buku ini ditulis dalam bentuk yang mudah difahami berbantukan gambar dan lakaran bagi memudahkan semua pembaca memahami isi kandungannya.Jalan raya merupakan pengangkutan utama yang digunakan bagi menghubungkan satu kawasan dengan kawasan yang lain. Jalan raya yang dibina perlu selesa, selamat dan dapat berkhidmat dalam tempoh hayat reka bentuknya. Pembinaan jalan raya yang baik akan dapat meminimumkan penyelenggaraan dan secara tidak langsung dapat mengurangkan kos penyelenggaraan. Kandungan dalam buku  ini dapat membantu pembaca memahami kepentingan setiap peringkat pembinaan  dan penyelenggaraan jalan raya bagi menghasilkan jalan raya yang terbaik.