AKSARA KENEGARAAN NARATIF POLITIK DAN BANGSA - KU HASNAN BIN KU HALIM , (2025)
Kecintaan kepada negara itu bukan hanya setakat ungkapan di bibir semata-mata, atau hanya bersifat simbolik dengan cara kaedah menghormati simbol-simbol negara iaitu pemimpin, lagu, lambang, bendera sepertimana seringkali dilakukan. Kecintaan kepada negara boleh diperlihatkan dengan pelbagai cara. Isu patriotisme sering dikaitkan dengan kesetiaan dan kecintaan seseorang terhadap negaranya sendiri. Mudah-mudahan akan terpencar kebenaran dari kenyataan itu dengan bersandarkan kepada bab-bab yang bakal ditemui oleh pembaca di dalam buku kecil  ini. Menulis untuk Insan, Menulis untuk Masyarakat, Menulis untuk Rakyat makanya buku kecil ini juga ditulis bertujuan untuk mengetengahkan Isu-isu yang dikira mampu untuk diangkat dalam wacana lmiah merupakan topik semasa yang relevan untuk dijadikan bahan bacaan dan rujukan pelajar serta masyarakat umum pelbagai peringkat  yang menyintai dan kasih kepada Negara Malaysia.